19 Φεβρουαρίου 2013

Έχεις σωματότυπο αχλάδι (δηλαδή περιφέρεια); Η Σ.Πασχάλη έχει τις ιδανικές ασκήσεις για σένα

Ποιος είναι ο δικός σου σωματότυπος; Σε απασχολούν τα ψωμάκια στους γλουτούς ή το δικό σου πρόβλημα εντοπίζεται στην κοιλιά και την περιφέρεια; Η Σόφη Πασχάλη ήρθε στο TLIFE και μας έδειξε ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για να λύσουν τα προβλήματα κάθε γυναικείου σωματότυπου. Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με ένα σετ αφιερωμένο σε εσένα που έχεις σωματότυπο αχλάδι και επιθυμείς να μειώσεις τα παχάκια που πετάνε στο πλάι των μηρών και των γλουτών!

Μείνε συντονισμένη στο TLIFE και την επόμενη εβδομάδα θα δεις αναλυτικά το πρόγραμμα που αφορά στο σωματότυπο μήλο!

Μήλο ή αχλάδι;
Γνωρίζεις πως οι δύο βασικοί σωματότυποι είναι ο σωματότυπος μήλο και ο σωματότυπος αχλάδι. Ο πρώτος αφορά σε γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη περιφέρεια, λίπος στην κοιλιά και παχάκια στη μέση και χαμηλά στην πλάτη, ενώ ο δεύτερος είναι ο λεγόμενος "μεσογειακός" με το λίπος να συγκεντρώνεται στους γλουτούς και τα ψωμάκια. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε σωματότυπο, όμως διαιτολόγοι και ειδικοί συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα: Για να δεις πραγματικά αποτελέσματα πρέπει να κάνεις και γυμναστική.

Ασκήσεις για σωματότυπο αχλάδι
Αν παρατηρήσεις τις ασκήσεις που ακολουθούν ίσως παραξενευτείς. Τι σχέση έχει μια άσκηση που γυμνάζει χέρια, στήθος και ώμους με το πρόβλημά σου; Η Σόφη Πασχάλη μας εξηγεί πως ο πιο έξυπνος τρόπος να μην "πετάνε" τα ψωμάκια είναι να δυναμώσεις το πάνω μέρος του σώματος. Τα γυμνασμένα χέρια, οι ανοικτοί ώμοι και το στήθος σμιλεύουν το σώμα από την αρχή, αλλάζοντας τις αναλογίες του και προσφέροντάς σου πιο αρμονική εμφάνιση από την κουρφή ως τα νύχια.

Τέλος, η Σόφη θα σου δείξει ένα σετ από ασκήσεις για τους γλουτούς, ώστε να δυναμώσεις και το επίμαχο σημείο! Σύσφιξη τοπικά σημαίνει λιγότερα ψωμάκια και όσο το δυνατό ιδανικότερες αναλογίες.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Αν θέλεις να έχες αποτέλεσμα με το τοπικό πάχος πρέπει να ιδρώσεις τη φανέλα. Τι σημαίνει αυτό; "Πριν από ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να διορθώσει τις "ατέλειες" ενός σωματότυπου αχλάδι, πρέπει να κάνεις αερόβια άσκηση" τονίζει η Σόφη Πασχάλη. Τρέξιμο, jogging ή aerobics για 30 λεπτά θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να καις θερμίδες και λίπος από τα σημεία που σε ενοχλούν. Αφού κάνεις λοιπόν αερόβια άσκηση συνέχισε με τις ασκήσεις που ακολουθούν.

- Εκτέλεσε 2 σετ των 8 επαναλήψεων για κάθε άσκηση.

- Αφιέρωσε 20 λεπτάκια, 2 φορές την εβδομάδα για όλο το πρόγραμμα, αν θέλεις να έχεις σύντομα αποτελέσματα.

- Αφού κάνεις τη γυμναστική σου για δύο βδομάδες, δοκίμασε να προσθέσεις 1 ακόμη σετ των 8 επαναλήψεων.

tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου