14 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις για πιθανή έξοδο της Πάλης από τους Ολυμπιακούς το 2020

Η είδηση και μόνο ότι η πάλη θα είναι εκτός προγράμματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έφερε μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στην ελληνική ομοσπονδία πάλης και στους Έλληνες πρωταθλητές, αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε χώρες που θεωρούνται υπερδυνάμεις του αθλήματος. Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, ΗΠΑ και Ιαπωνία αναμένεται να θέσουν βέτο να παραμείνει το άθλημα στο ολυμπιακό πρόγραμμα, αφού αυτές εδώ και πολλές δεκαετίες μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο άθλημα.

“Ήδη το Ιράν απείλησε πως αν υπάρξει τέτοια απόφαση είναι διατεθειμένο να μην κατέβει στην Ολυμπιάδα του 2020”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ανδρών, Κώστας Σωτηριάδης και συνεχίζει: “Ακόμη δεν έχει παρθεί τελική απόφαση. Αυτή θα παρθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αν θα γίνει κάτι τέτοιο θα είναι σίγουρα άδικο για το άθλημα. Και πριν από 10 χρόνια ήθελαν να βγάλουν την πάλη από το πρόγραμμα, αλλά δεν το κατάφεραν. Νομίζω ότι την ίδια τύχη θα έχουν και αυτές οι προσπάθειες”.

Για την κατάργηση, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, ενός από τα σπουδαιότερα αθλήματα της Ολυμπιάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Κώστας Θάνος. “Η πάλη είναι συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα σύμβολο και δεν μπορείς να την βγάζεις με αυτό τον τρόπο εκτός Ολυμπιάδας”, αναφέρει.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής, Παναγιώτης Ποικιλίδης επισήμανε πως: “Αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σίγουρα δεν γνωρίζουν από σύμβολα και συναισθήματα. Δεν μπορεί να βγει από το πρόγραμμα ένα τέτοιο άθλημα μόνο και μόνο με την δικαιολογία ότι δεν έχει μεγάλη εμπορικότητα. Θέλω να δω την στάση που θα κρατήσει ο κ. Νικολάου. Αν θα γίνει αυτό θα είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και μια ντροπή για τον αθλητισμό. Όλοι να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση απ' όλες τις υπερδυνάμεις του αθλήματος”.

Τέλος το σύμβολο της ελληνικής πάλης, ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος επισήμανε πως: “Τελικά στην ΔΟΕ όλα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα και αυτό θεωρώ ότι δεν είναι σωστό”.

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου