24 Ιανουαρίου 2013

Τελεσίγραφο κυβέρνησης σε απεργούς Μετρό: Σήμερα τελειώνουν όλα


Τελεσίγραφο προς τους απεργούς του Μετρό (αλλά και των λοιπών μέσων μεταφοράς) στέλνει η κυβέρνηση. Στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα με τον «καλό» ή με τον «κακό» τρόπο.

Ο πρώτος, τον οποίο σαφώς και προτιμά και προκρίνει ο πρωθυπουργός, είναι να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και να λήξει η απεργία. Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση έχει συνεχείς επαφές με συνδικαλιστές που δεν είναι της «σκληρής γραμμής» Σταματόπουλου (Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μετρό). Μάλιστα, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Σταματόπουλος μοιάζει ολοένα και πιο απομονωμένος μεταξύ των συναδέλφων του.

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει να συνεχιστεί η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και ξεκαθάρισε ότι -εάν χρειαστεί- η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση. Αυτή θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- η πολιτική επιστράτευση και όχι η αυτόφωρη διαδικασία στους συνδικαλιστές, που δε συμμορφώνονται με τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δε συζητά κανένα μισθολογικό θέμα και υπογράμμισε πως το ενιαίο μισθολόγιο θα λειτουργήσει για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την επίταξη, αν και σαφώς τάχθηκαν κατά της συνέχισης της παράνομης (όπως αποφάσισαν τα δικαστήρια) απεργίας.

Από το Μαξίμου, πάντως, εκτιμούσαν ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση εάν αυτή «αναγκαστεί» να παρέμβει αποφασιστικά για επιλύσει το αδιέξοδο στα μέσα μεταφοράς…

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου