30 Ιουνίου 2012

Συνέλαβαν τον Snoop Dogg


Ο ράπερ Snoop Dogg συνελήφθη στη Νορβηγία. Ο Αμερικανός σταρ κρατήθηκε στο αεροδρόμιο, αφότου βρέθηκε να κατέχει μαριχουάνα και περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε. Η Αστυνομία βρήκε 8 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του, μετά από ενδείξεις του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου...

Αν και ο Νορβηγικός Νόμος απαγορεύει να δημοσιεύονται τα ονόματα των υπόπτων, έγινε αμέσως γνωστό ότι πρόκειται για τον δημοφιλή ράπερ.Οι λεπτομέρειες παραμένουν θολές, αλλά το TMZ αναφέρει ότι ο Snoop κλήθηκε να πληρώσει 1980.13 δολάρια πρόστιμο.

Ο ράπερ αυτό τον καιρό κάνει εμφανίσεις στην Ευρώπη και δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για κατοχής ινδικής κάνναβης. Τον περασμένο Ιανουάριο, είχε πάλι συλληφθεί στο Τέξας.

e-go.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θησαυρός στη Δυτική Ελλάδα


Στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων εταιριών για την έρευνα στο πεδίο των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται το Κατάκολο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του energia.gr και του econews.gr, εκτιμάται πως τουλάχιστον τρεις εταιρείες θα υποβάλλουν προσφορές, με την περιοχή Κατακόλου, όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Λόγω του ενδιαφέροντος, η κυβέρνηση επιδιώκει την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων στον τομέα των πετρελαϊκών ερευνών, εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τριών γνωστών κοιτασμάτων στην Δυτική Ελλάδα.

Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς η ανακήρυξη του αναδόχου δεν προϋποθέτει ουδεμία εκταμίευση από πλευράς Δημοσίου, ενώ όσο το δυνατό πιο σύντομα η επιτυχούσα εταιρεία αναλάβει να υλοποιήσει τις έρευνες και παραδώσει τους φακέλους με τα δεδομένα στο ΥΠΕΚΑ, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να εισπράττει το δημόσιο από την διάθεση τους στις διεθνείς εταιρείες που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

Πηγή: ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Ωραίο το σεξ. Παίρνεις όμως τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες; Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ΗΠΑ, τα κορίτσια προσβάλλονται από κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ) από τα πρώτα κιόλας 2 χρόνια της σεξουαλικής τους ζωής. Είναι “εντυπωσιακό” το γεγονός πως το 25% των κοριτσιών αυτών είναι μικρότερες από 15 ετών. Είναι λοιπόν καιρός να πληροφορηθείς σωστά για τα ΣΜΝ, αλλά και να γνωρίζεις τα πάντα για αυτά. Ο γυναικολόγος Θεόδωρος Φυτρόπουλος θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Τι είναι τα ΣΜΝ;

Πρόκειται για μια σειρά από μολύνσεις που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της σεξουαλικής επαφής. Όσο εύκολα μεταδίδονται, τόσο δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν με εξετάσεις. Τα νούμερα είναι ανησυχητικά: 1 στους 4 νέους έχει ένα ΣΜΝ” εξηγεί ο γυναικολόγος Θεόδωρος Φυτρόπουλος.

Ποια είναι τα κυριότερα από αυτά;

-Κονδυλώματα (HPV)
Παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει θεραπεία, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με καυτηρίαση και θεραπευτική αγωγή. Αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


-Χλαμύδια
Από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες, η οποία όμως ευτυχώς θεραπεύεται. Αν εξακριβώσεις ότι πάσχεις από χλαμύδια, πρέπει να ενημερώσεις και τον ερωτικό σου σύντροφο έτσι ώστε να κάνει κι αυτός θεραπεία. Σύμφωνα με έρευνα, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία σημειώθηκαν 120.000 κρούσματα μέσα στο 2008. Μάλιστα από τους ερωτηθέντες το 67% των γυναικών παραδέχθηκε ότι δεν έχει κάνει ποτέ εξέταση για ΣΜΝ.

- Βλεννόροια
Πρόκειται για μια ακόμη ασθένεια που θεραπεύεται με τα κατάλληλα αντιβιοτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να επικαθίσει στις σάλπιγγες και να προκαλέσει ακόμη και στείρωση.


- Έρπης των γεννητικών οργάνων (HSV-2)
Μπορεί να κολλήσεις ακόμη και κάνοντας χρήση προφυλακτικού. Δεν θεραπεύεται πλήρως. Ο γιατρός αντιμετωπίζει τον έρπη με αντιικά (αντιβιοτικά) στις περιόδους όπου παρουσιάζει έξαρση.


- Ηπατίτιδα Β
Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν είναι κι αυτή μια ασθένεια που μεταδίδεται με το σεξ και ύστερα από μετάγγιση αίματος. Η ηπατίτιδα προσβάλει το συκώτι, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή.

- HIV – AIDS
Είναι από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες στην ανθρώπινη ιστορία. Προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα και ο ασθενής μένει απροστάτευτος από κάθε υιό που μπορεί να “εισβάλλει” στον οργανισμό του.


- Ηβικές ψείρες
Είναι μικρά ζωύφια που συναντώνται στην ηβική περιοχή. Έτσι μπορούν να μεταφερθούν από τον έναν στον άλλο κατά τη διάρκεια του σεξ. Εξοντώνονται με φαρμακευτική αγωγή. Θα πρέπει να απολυμάνεις και τα σεντόνια.


- Σύφιλη
Πρόκειται για βακτήριο. Αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά προβλήματα.

- Τριχομονάδες
Είναι παράσιτα. Μπορούν να μεταδοθούν και από τα ρούχα (ακόμη και πλυμένα) ή μαγιό αν κάποιος έχει το παράσιτο.


metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει σε μερικούς μήνες το σύστημα ενοικιαζόμενων ποδηλάτων στην πρωτεύουσα. Ο δήμος Αθηναίων, που έχει εδώ και καιρό στα σκαριά το σχέδιο, απηύθυνε χθες πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση και λειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων, με στόχο τη σταδιακή μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων.

Τα ποδήλατα θα βρίσκονται σε όλο το εμπορικό και ιστορικό κέντρο, σε τουλάχιστον 70 σταθμούς. Εξετάζονται το κόστος ενοικίασής τους, καθώς και οι τρόποι καταβολής του αντιτίμου για τη χρήση τους.

Πηγή: Εθνος

Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια στα 200 κορυφαία του κόσμου

Πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται στη λίστα με τα 200 κορυφαία του κόσμου, σύμφωνα με τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS ανά ειδικότητα για το 2012. Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία έγινε σε 27 χώρες και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα, συνέκρινε 600 πανεπιστήμια, κατηγοριοποιημένα σε 29 κλάδους ανά ειδικότητα.

Έτσι, σε ελληνικό επίπεδο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατατάσσεται παγκοσμίως ανάμεσα στα κορυφαία 200 Ιδρύματα στις εξής πέντε ειδικότητες: Στατιστική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, μηχανική και χημική.

Ακόμη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνουν μια θέση στη λίστα σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες.

Αναλυτικά τους πίνακες κατάταξης μπορείτε να τους βρείτε στην ιστοσελίδα www.topuniversities.com.
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε»


Επιθέσεις στις Εφορίες και τράπεζες …που τρομοκρατούν την κυβέρνηση μαριονέτα του “τεχνοκράτη” ιταλού πρωθυπουργού Μόντι Στην Ιταλία φουντώνει και οργανώνεται το κίνημα εισβολής στις Εφορίες, τράπεζες και εταιρίες που ανέλαβαν για λογαρισμό του υπουργείου οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις για οφειλές στις εφορίες και πετώντας όλα τους τα ρούχα παραμένουν γυμνοί με κεντρικό σύνθημα:…
«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε» (Non ci lascerete in mutande! Noi il debito non lo paghiamo!)
Η φωτογραφία από την εισβολή στην τράπεζα BNL της Νάπολης που μπλοκαρίστηκε για περισσότερες από 3 ώρες…
greki-gr
filologos10.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα...

29 Ιουνίου 2012

Παίρνουν διαζύγιο Tom Cruise - Katie Holmes

Έπειτα από πέντε χρόνια γάμου ο Tom Cruise και η Katie Holmes παίρνουν διαζύγιο, σύμφωνα με το περιοδικό PEOPLE. «Είναι ένα προσωπικό ζήτημα για την Katie και την οικογένειά της» είπε η δικηγόρος της ηθοποιού, προσθέτοντας πως αυτό που προέχει για την Holmes είναι το συμφέρον της κόρης της.
Ο 49χρονος Cruise και η 33χρονη Holmes παντρεύτηκαν το Νοέμβρη του 2006. Έχουν μαζί μια 6χρονη κόρη την Suri.
Πρόκειται για τον πρώτο γάμο της Katie Holmes και τον τρίτο του Cruise.

protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάει του Μπουρούση στον Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη, αναμένεται να ανακοινώσει και τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το transfermarket.gr Όταν πριν από δυο μέρες το eurobasket.com συμπεριέλαβε τον Γιάννη Μπουρούση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να μιλήσουν για καλπάζουσα φαντασία, λειψή πληροφόρηση ή για γκάφα ολκής. Κάθε άλλο παρά απίθανο είναι παρ’ όλα αυτά, η ανάρτηση -η οποία κατέβηκε άρον-άρον λίγο μετά- να αποδειχθεί απλά …προφητική.

Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ώρες, στα αυτιά του transfermarket.gr έχει φτάσει η φήμη πως ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της συνεργασίας του Τριφυλλιού με τον Αργύρη Πεδουλάκη, πρόκειται να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Καρδιτσιώτη σέντερ της Αρμάνι Τζινς και της Εθνικής Ελλάδας!

Στην περίπτωση, βέβαια, που οι φήμες αυτές επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται σαφώς για μία κίνηση που ανατρέπει τις ισορροπίες ισχύος, οι οποίες τελευταία έμοιαζαν να παγιώνονται ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά και για ένα καίριο χτύπημα των πράσινων στο πεδίο των εντυπώσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να φανεί με ποιον τρόπο θα υποδεχθεί η πράσινη εξέδρα στο ΟΑΚΑ τον Γιάννη Μπουρούση -με τον οποίον υπάρχουν από χρόνια σχέσεις …οργής.

Πηγή: transfermarket.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες μετανάστες ζητούν τον επαναπατρισμό τους

Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης. Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους, ενώ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.
Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ).

troktiko.eu
Διαβάστε περισσότερα...

Πέτρος Νομικός: Έτσι θα διαγράψω το ελληνικό χρέος

Ποιος είναι ο εφοπλιστής που καλεί τους ευκατάστατους "φίλους" του σε σύμπραξη για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους. Πως θα τα καταφέρει Ο 33χρονος Πέτρος Νομικός είναι εφοπλιστής και αναλαμβάνει, όπως λέει, πρωτοβουλία για την διάσωση της Ελλάδας.
Ο ίδιος καλεί τους ευκατάστατους "φίλους" όπως τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, με τον τελευταίο να ανταποκρίνεται θετικά. Ο κ. Νομικός φέρνει ως παράδειγμα πρωτοβουλίες αντίστοιχων προσωπικοτήτων άλλων χωρών που βρέθηκαν υπό την εποπτεία του ΔΝΤ.
Πιστεύει ότι ισχυρό όπλο σε μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσαν να είναι παγκόσμιες καμπάνιες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν στόχο την προώθηση μοναδικών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Παράδειγμα που επικαλείται μάλιστα ο Έλληνας εφοπλιστής, είναι η αντίστοιχη πρωτοβουλία του ανέλαβε ο Bono των U2.
Ο ίδιος ίδρυσε τον αμερικάνικο οργανισμό Greece Debt Free Inc (GDF). Πρόκειται για ένα μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που επιτρέπει σε πολίτες και εταιρείες να συμβάλουν αποτελεσματικά στη μείωση του ελληνικού χρέους. Οι Αμερικάνοι είναι άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια εξοικειωμένοι με αυτή τη μορφή "χορηγιών - δωρεών.
Πως λειτουργεί το εγχείρημα
Όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της euro2day, το GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος (ονομαστική αξία).
Το GDF στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων. Το GDF δεν αγοράζει ομόλογα από το ελληνικό κράτος, δεν χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος, αλλά αγοράζει τίτλους από τρίτους στις διεθνείς αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27/4/2012 η τρέχουσα αξία των διετών ομολόγων ήταν περίπου 20 λεπτά για κάθε 100 λεπτά που το ελληνικό κράτος όφειλε στους κατόχους ομολόγων. Αυτό σημαίνει ότι το GDF μπορεί να αγοράσει ομόλογα στα 20 λεπτά.
Αλλά η ελληνική κυβέρνηση ακόμα οφείλει 100 λεπτά στους ομολογιούχους. Επειδή όμως το GDF τώρα είναι ο κάτοχος των ομολόγων, μπορεί να απαλλάξει το ελληνικό κράτος από τα 100 λεπτά που αυτό οφείλει.
Επομένως, για κάθε 0,20 ευρώ που δίνει το GDF, αφαιρείται 1 ευρώ από το δημόσιο χρέος.
Ο Πέτρος Νομικός στο Spiegel Online
Η κίνηση του Έλληνα εφοπλιστή φαίνεται πως κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, όπως του Γερμανικού Spiegel στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το ελληνικό χρέος, αλλά και για... τον Ολυμπιακό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά:
"Επικοινώνησα πριν από ένα μήνα με τον κ. Μαρινάκη και τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σ΄αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιώντας το logo μας στις επιχειρήσεις του. Ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή, δίχως δεύτερη σκέψη. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, καθώς οι μισοί Έλληνες είναι οπαδοί του Ολυμπιακού".
Και συμπλήρωσε: "Εν συνεχεία τον ρώτησα αν θέλει να πληρώσει για την ελευθερία από το χρέος των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Και απάντησε ότι θέλει να αγοράσει την ελευθερία των δικών του ανθρώπων. Κι έτσι έδωσε για 55 άτομα το ποσό των 3.065 ευρώ για τον καθένα".
Στη συνέχεια εξηγεί ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κάθε Έλληνας χρωστάει 24.800 ευρώ , για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στην ελεύθερη αγορά , το χρέος του κάθε Έλληνα αποτιμάται τελικά σε 3000 ευρώ. Τονίζει πως με δωρεές και μέσα από πώληση προϊόντων με "σφραγίδα ελληνική", μαζί με τον κ. Μαρινάκη, εκτιμά ότι θα πετύχει μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Σε ερώτηση σχετικά με το πόσα ομόλογα έχουν ήδη αγοράσει, απαντάει:
"Μέχρι τώρα έχουμε επενδύσει € 273,000 ($ 343,816). Ξεκινήσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα να μαζεύουμε δωρεές και θα παρακολουθήσουμε το πως θα εξελιχθεί η προσπάθεια".
"Αυτή τη στιγμή", είπε ο Έλληνας εφοπλιστής, "ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου αξίας ενός ευρώ πωλούνται για περίπου 12 λεπτά. Το GDF έχει ήδη αγοράσει ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 273.000 ευρώ".
"Εάν το κίνημά μας σημειώσει μεγάλη επιτυχία", συνεχίζει παρακάτω, "αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα", τονίζει ο κ. Νομικός, "διότι η τιμή των ελληνικών ομολόγων θα αυξηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση τα κέρδη από την αγορά των πρώτων ομολόγων θα επανεπενδυθούν για την αγορά περαιτέρω χρέους. Θέλουμε να αγοράσουμε όσο γίνεται περισσότερα ομόλογα και στη συνέχεια να τα διαγράψουμε μονομιάς", δηλώνει ο 33χρονος εφοπλιστής.
"Δεν θα ήταν ευκολότερο οι Έλληνες να πλήρωναν απλώς τους φόρους τους"; Ρώτησε το "Spiegel" τον Πέτρο Νομικό και αυτός απάντησε ότι "υπάρχει δυσπιστία στην Ελλάδα για το κράτος και ο ίδιος δεν θα επιχειρήσει να αλλάξει αυτήν την κουλτούρα. Οι Έλληνες, τόνισε, είναι μεγάλοι πατριώτες και αυτό το συναίσθημα θέλει να χρησιμοποιήσει το GDF. Άλλωστε, το "ελεύθερη Ελλάδα χωρίς χρέος", δεν σημαίνει και λιγότερους φόρους. Και τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται", είπε
Ο εφοπλιστής υπογράμμισε τέλος ότι η πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση και αποτελεί καθαρά "ιδιωτική πρωτοβουλία ενός Έλληνα, που θέλει να βοηθήσει την πατρίδα του".

news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ "ΒΟΥΛΑ" ΤΗΣ UEFA Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατάφερε να εξασφαλίσει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ και να καλύψει της ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 που με τη σειρά τους ,του εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στην Ευρώπη!!!. Έτσι μετά την έγκριση της ΕΕΑ ,για την μεταβίβαση του 54,72% της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο σωματείο "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" η έγκριση από την UEFA έχει εκτινάξει στα ύψη την αισιοδοξία των μελών της ΠΑΕ.

Με καθαρό πλέον μυαλό μπορούν να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στον σχεδιασμό της ομάδας και στην εγγραφή μελών έτσι ώστε να ξεκινήσει η χρονιά με τις καλύτερες προδιαγραφές!!!!


Πληροφορίες για το πως βρέθηκαν τα 3,2 εκατομμύρια πιθανότατα θα δώσει ο Πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γόντικας. Πάντως σημασία έχει πως βρέθηκαν και η ομάδα δεν θα κινδυνέψει.

aneksartitoi-panathinaikoi.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

28 Ιουνίου 2012

Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τουρίστες



Ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση σε ''χρυσαυγίτη'' στο κέντρο του Ηρακλείου αναβλήθηκε ξανά, μια παρόμοια περίπτωση απασχολεί τις αρχές. Ήταν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, όταν ένα ζευγάρι Ούγγρων τουριστών περπατούσε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και συγκεκριμένα στα Νεώρια, δέχτηκε επίθεση απο κουκουλοφόρους!

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα τρία άτομα, επιτέθηκαν στους άτυχους τουρίστες, χωρίς να υπάρχει κάποια αφορμή ή αιτία που να προκαλέσει το γεγονός. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Λιμεναρχείο και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε στο Βενιζέλειο το ζευγάρι.

Η εκτίμηση που γίνεται από τα πρώτα στοιχεία, είναι ότι τον ξυλοδαρμό προκάλεσε ένα τατουάζ που είχε στο χέρι ο Ούγγρος, το οποίο απεικόνιζε έναν σταυρό μέσα σε φλόγες. Η εικόνα αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άνδρας ήταν γυμνασμένος, ενδεχομένως να οδήγησε τους κουκουλοφόρους στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ''χρυσαυγίτη''.


Πηγή: flashnews

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Γύθειο

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες 25-06-2012 πρωινές ώρες στην Επαρχιακή οδό Γυθείου - Αρεόπολης Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου συνέλαβαν δυο ημεδαπούς... έναν άνδρα και μια γυναίκα κατοίκους Αθηνών που επέβαιναν σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο γιατί ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν σε αυτό εντόπισαν κρυμμένη σε πλαστική συσκευασία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.[χασίς]

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Γυθείου ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου που διενεργεί και την προανάκριση.

Διαβάστε περισσότερα...

Tommy Lee για την Ελλάδα

Πολλοί τον γνωρίζουν ως μουσικό και μέλος του συγκροτήματος Motley Crue. Άλλοι πάλι, όταν διέρρευσε το περίφημο βίντεο με τις ερωτικές του περιπέτειες με το απόλυτο αντικείμενο του πόθου εκείνα τα χρόνια, Πάμελα Άντερσον. Πριν από όλα όμως, ο Tommy Lee δεν παύει να είναι ένας γεννημένος στην Αθήνα, ελληνικής καταγωγής, καλλιτέχνης που μέσα από το facebook στέλνει το δικό του μήνυμα για το τι σημαίνει Ελλάδα.

Μέσα σε 385 λέξεις ο Tommy Lee αφήνει το ελληνικό κομμάτι της ψυχής του να «μιλήσει» και λέει πράγματα (έστω και αν κάποια από αυτά για ορισμένους μπορεί να είναι υπερβολικά) που όλοι –μα όλοι- τα έχουμε τουλάχιστον σκεφτεί.

Από το Λος Άντζελες στο οποίο κατοικεί, ο Tommy Lee στέλνει και αυτός το δικό του μήνυμα (βασισμένο σε ένα mail που κυκλοφόρησε ευρέως παλιότερα), θυμίζοντάς σε όλους τι σημαίνει Ελλάδα.

Διαβάστε το:

Επειδή είμαστε μια μικρή, φτωχή χώρα γεμάτη από ανθρώπους με μεγάλες καρδιές
Επειδή ποτέ δεν επισκεπτόμαστε κάποιον με άδεια χέρια
Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να εξηγήσεις σε έναν ξένο τη σημασία της λέξης «καψούρα»
Επειδή υπάρχει ακόμη κάτι πολύτιμο στις ελληνικές οικογένειες
Επειδή πάντα τα καταφέρνουμε, έστω και την τελευταία στιγμή
Επειδή ήμασταν σκλαβωμένοι για 400 χρόνια, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για την παρούσα κατάσταση
Επειδή είμαστε διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη
Επειδή έχουμε τη λέξη «φιλότιμο» που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο
Επειδή όταν οι ξένοι δεν μπορούν να βρουν λέξη για κάτι, χρησιμοποιούν μια δική μας
Επειδή προτιμάμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας στις δύσκολες ώρες με φίλους και την οικογένειά μας και όχι με ψυχίατρους
Επειδή ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες
Επειδή ανακαλύψαμε το θέατρο
Επειδή γεννήσαμε τη Δημοκρατία
Επειδή ανακαλύψαμε τη λογική
Επειδή από εμάς ξεκίνησε η επιστήμη
Επειδή είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, όχι τους πολέμους μας
Επειδή όταν φτιάχναμε τον Παρθενώνα, οι άλλοι κοιμόνταν στα δέντρα
Επειδή καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ του έρωτα (eros) και της αγάπης (love) και τα βιώνουμε και τα δύο με πάθος
Επειδή ο Έρωτας ήταν Έλληνας θεός
Επειδή δώσαμε τον όρκο «Ελευθερία ή Θάνατος»
Επειδή είχαμε υφασμάτινα λουριά όταν οι άλλοι ακόμη έλκονταν από τα τομάρια των λύκων
Επειδή «Οι Έλληνες δεν μάχονται σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες» (Ουίνστον Τσόρτσιλ 1941)
Επειδή δώσαμε το αρχαίο μας αλφάβητο στους Ρωμαίους και το μεσαιωνικό στους Σλάβους
Επειδή δεν ντρεπόμαστε όταν κλαίμε
Επειδή χορεύουμε όταν είμαστε θλιμμένοι
Επειδή δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε
Επειδή το 97% των αστεριών έχουν ελληνικά ονόματα
Επειδή αν κάποιος φωνάξει «αδελφέ» ή «ξάδελφε» κάποιος θα γυρίσει σε οποιαδήποτε γωνία
Επειδή οι εκκλησίες μας δεν είναι σκοτεινές, αλλά πλημμυρίζουν από ένα ξεχωριστό φως
Επειδή οι γονείς δεν ξεχνούν την ύπαρξή μας όταν γινόμαστε 18 χρονών
Επειδή όταν θέλουμε να μαυρίσουμε απλά πεταγόμαστε στην κοντινότερη παραλία
Επειδή δεν «μασάμε», ούτε δυσκολευόμαστε με κάθε μορφή χιούμορ
Επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα
Επειδή όταν ενωνόμασταν κάτω από τη φλόγα των Ολυμπιακών, στέλναμε μήνυμα ενότητας και ειρήνης
Επειδή ο ουρανός μας είναι γαλανόλευκος
Επειδή το 40% των λημμάτων του λεξικού της Οξφόρδης είναι λέξεις ελληνικές
Επειδή ξέρουμε τι σημαίνει κέφι και πώς να ζήσουμε με αυτό…

...ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!

Διαβάστε περισσότερα...

Συμφώνησε ο Ρατάιτσακ και έφυγε για τη Γερμανία

Μια ανάσα από την πρώτη του μεταγραφή βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Γερμανό τερματοφύλακα Μίκαελ Ρατάιτσακ να συμφωνεί για συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Γερμανός γκολκίπερ έφτασε το πρωί της Τετάρτης (27/06) στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και εν συνέχεια μετέβη στην Τρίπολη όπου παρέμεινε το βράδυ ενώ σήμερα (28/06) το πρωί επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις όπου έμεινε ενθουσιασμένος από όσα συνάντησε εκεί.

Μετά την προφορική συμφωνία, ο Ρατάιτσακ αναχώρησε για την Γερμανία προκειμένου να μαζέψει τα πράγματα του και να επιστρέψει το Σάββατο (30/06) για να ενσωματωθεί στην αποστολή στο Καρπενήσι.

Ο Ρατάιτσακ την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας στην άνοδο στην Μπουντεσλίγκα, στην οποία ωστόσο ο Ρατάιτσακ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ καθώς οι συμμετοχές του είναι στην Τσβάιτελιγκ (79) και στην τέταρτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος (53).

Ο Ρατάιτσακ, ο οποίος θα στείλει από τη Γερμανία υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του, θα αποτελέσει μαζί με τους Μπαντή και Γεωργακόπουλο μια ισχυρή τριάδα γκολκίπερ.

Το βιογραφικό του Ρατάιτσακ

Ο Μίχαελ Ρατάιτσακ είναι 30 ετών (16/4/1982) έχει ύψος 1,89 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Σάλκε. Το 1996 πήρε μεταγραφή για τις ακαδημίες της Μπορούσια Ντόρτμουντ ενώ το 2001 άρχισε να παίζει στην δεύτερη ομάδα των Βεστφαλών. Το 2003 πήγε στην Άλεν, που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, αλλά έπαιξε μολις επτά ματς σε δύο χρόνια. Το 2005 μετακόμισε στην Ροτ Βάις Έρφουρτ, μετρώντας 29 συμμετοχές. Το 2007 υπέγραψε στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, ενώ τη σεζόν 2009-10 αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Την φετινή σεζόν είχε 23 συμμετοχές.

contra.gr

Διαβάστε περισσότερα...

David Beckham:Εκτός Ολυμπιακής ομάδας

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 Στιούαρτ Πιρς προτίμησε να αφήσει εκτός των πλάνων του τον σταρ των Λος Αντζελες Γκάλαξι παρά το γεγονός ότι όλα τα ρεπορτάζ των προηγούμενων καιρών ανέφεραν το αντίθετο. Ο Μπέκαμ μάλιστα εξέφρασε τη μεγάλη απογοήτευσή του: "Ολοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα να αγωνίζομαι για τη χώρα μου. Θα ήταν τιμή να είμαι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας. Είμαι πολύ απογοητευμένος αλλά θα υποστηρίξω την ομάδα. Μπορούμε να κατακτήσουμε το χρυσό και ελπίζω να το κάνουμε".

Οι πληροφορίες από την Αγγλία κάνουν λόγο ότι ο Πιρς κάλεσε τους Ράιαν Γκιγκς, Γκρεγκ Μπέλαμι και Μίχα Ρίτσαρντς για τις θέσεις των τριών ποδοσφαιριστών πάνω από το ηλικιακό όριο που ορίζει η ΔΟΕ για τις ποδοσφαιρικές Ολυμπιακές ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα...

27 Ιουνίου 2012

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Δουλεύουμε στην Ελλάδα και μας πληρώνουν σαν Βούλγαρους» - Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό. Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας και ζητούν να δουν τον υπουργό. Ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μέσω της Αμαλίας ("κατέλαβαν" μια λωρίδα) έφτασαν στην οδό Σταδίου, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας. Ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό και αν το αίτημά τους δε γίνει δεκτό, θα κλείσουν το δρόμο.
Καταγγέλλουν πως πολλοί εργάζονται χωρίς ασφάλιση αλλά και ότι οι εργοδότες τους πιέζουν να εγγράφονται στο Επιμελητήριο της Βουλγαρίας για να παίρνουν μισθό Βουλγαρίας και να μην πληρώνουν (οι εργοδότες)...

newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήσεις – φωτιά στα εισιτήρια των συγκοινωνιών


Νέες αυξήσεις έρχονται από τον Μάρτιο στις τιμές των εισιτηρίων σε αστικές συγκοινωνίες και τρένα.

Το επιβατικό κοινό θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η επιβίβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κοστίσει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 25% ακριβότερα.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υποχρεούται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 με βάση το δεύτερο Μνημόνιο να διαμορφώσει ανάλογα τις τιμές των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, από 1,40 που είναι η τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα μεταφοράς διαμορφώνεται σε 1,75 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, από 1,20 που στοιχίζει σήμερα το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ πηγαίνει στο 1,50 ευρώ.

Ωστόσο, αυξήσεις αναμένεται να σημειωθούν και στα μειωμένα εισιτήρια (φοιτητών, πολύτεκνων, κ.ά.) από 0,75 σε 0,90 ευρώ.

Την «ανηφόρα» τραβάει και η τιμή του εισιτηρίου για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ.

Οι αυξήσεις φέρνουν αλλαγές

Σε «τροχιά» αλλαγών θα κινηθούν τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιριών του ΟΑΣΑ.

Ωστόσο, οι αυξήσεις – φωτιά της τάξεως του 40% στις τιμές των εισιτηρίων του 2011 δεν φαίνεται να οδήγησαν σε βελτίωση των οικονομικών τους μεγεθών.

Η οικονομική επιβάρυνση του επιβατικού κοινού τη χρονιά εκείνη αύξησε μόλις κατά 5% τα έσοδα των εταιριών που τα διαχειρίζονται.

Μοιραία, οι συγκοινωνιακοί οργανισμοί να οδηγηθούν σε μείωση των υπαλλήλων.

newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Nexus 7,Google Tablet


To νέο tablet της Google που θα αποκαλυφθεί σήμερα Τετάρτη(27/06) στο πλαίσιο του Google I/O 2012 είναι το Nexus 7, μία νέα φορητή συσκευή που κατασκευάζεται από την ASUS. Η φωτογραφία διέρρευσε και έφτασε στα χέρια του Gizmondo και όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο με οθόνη IPS 7 ιντσών, ανάλυση 1280x720 pixels, επεξεργαστής Nvidia Tegra 3 quad core χρονισμένο στο 1.3GHz, 1GB RAM, GeForce GPU και χωρητικότητες 8GB και 16GB.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τιμή 199 δολαρίων για την «μικρή» έκδοση και 249 δολαρίων για την «μεγάλη». Κάμερα θα υπάρχει μόνο στο μπροστινό τμήμα (1.2MP), ενώ η μπαταρία του θα εξασφαλίζει 9 ώρες λειτουργίας.

Πηγή: Enternity.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παναθηναϊκός:Κάρτες Διαρκείας 2012-2013


Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο για τον τρόπο που θα λειτουργεί εξέδωσε η Παναθηναϊκή Συμμαχία του Γιάννη Αλαφούζου και της παρέας του, οι οποίοι βγήκαν μπροστά την κρίσιμη ώρα, ούτως ώστε να σωθεί η ομάδα από το αδιέξοδο. Σε αυτό, γίνονται γνωστές οι τιμές εισόδου στο σωματείο αλλά και οι παροχές για τα μέλη όσων αποφασίσουν να συνδράμουν στην διάσωση του «τριφυλλιού».

Πιο αναλυτικά, στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται:

Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κάθε φίλαθλος μπορεί να επιλέξει ένα από τα πέντε επίπεδα συμμετοχής που έχουν αναπτυχθεί, ξεκινώντας από τη βάση που είναι το GREEN, είτε να επιλέξει τα πιο εμπλουτισμένα σε παροχές SILVERGREEN και GOLDENGREEN, ή τα διακεκριμένα PLATINUMGREEN και DIAMONDGREEN.

Κάθε Συμμέτοχος έχει το ίδιο δικαίωμα ψήφου, μίας ψήφου, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα επιλέξει.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες παροχές, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο συμμετοχής, τόσο περισσότερες και μεγαλύτερης αξίας (οικονομικής και συναισθηματικής φύσης) είναι και οι παροχές που δίνονται.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα επίπεδα συμμετοχής διαφοροποιούνται ως προς την αξία εγγραφής που είναι υποχρεωτική, το δικαίωμα αγοράς Κάρτας Διαρκείας σε συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και τα λοιπά προνόμια που παρέχονται σε σχέση με την Ομάδα. Δείτε δίπλα πως διαμορφώνεται η εγγραφή ανά επίπεδο και η κατηγορία τιμής Κάρτας Διαρκείας.

Green= 175€ κόστος. Με εισιτήριο διαρκείας αξίας 75-100€ στις θύρες: 3,5,6,12,13,15 και21.

Silver Green= 280€ κόστος. Με εισιτήριο διαρκείας 220€ 7Α, 8, 10 και 11.

Golden Green= 700€ κόστος. Με εισιτήριο διαρκείας αξίας 300€ στις θύρες: 7Β, 9, 26 και 28.

Platinum Green= 4.200€ κόστος. Με εισιτήριο διαρκείας αξίας 800€ στις θύρες: 29 και 31.

Diamond Green= 7.000€ κόστος. Με δύο εισιτήρια διαρκείας αξίας 1500€ στα VIP.

• Οι τιμές των Καρτών Διαρκείας είναι ειδικές και ισχύουν μόνο εφόσον ο φίλαθλος έχει εγγραφεί στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
• Η αγορά Κάρτας Διαρκείας είναι προαιρετική και αφορά σε μία κάρτα ανά εγγραφή, εκτός από το DIAMONDGREEN που έχει δικαίωμα αγοράς έως δύο καρτών σε ειδική τιμή.

Φυσικά, όσο πιο… ψηλά στη λίστα, τόσο περισσότερα προνόμια θα έχει το κάθε μέλος. Από γνωριμίες με τους παίκτες, μέχρι ταξίδια στο εξωτερικό με την αποστολή της ομάδας, βράβευση του MVP του αγώνα, αναμνηστικά δώρα και πολλά άλλα, ενώ όλα τα μέλη, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΨΗΦΟΥ για να εκλέγουν διοίκηση.

Τέλος, για όσους δεν μπορούν να δώσουν τόσα χρήματα για να είναι μέλη ή δεν θέλουν να είναι μέλη, υπάρχουν και δύο υποκατηγορίες. Η πρώτη λέγεται e-member και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά με την προσφορά των 20€ και η άλλη ονομάζεται «Δωρεά» και οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει από 100€ και πάνω, όσο θέλει, ανώνυμα.

sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανάσα» δροσιάς την Τετάρτη


Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια και δυτικά όπου και ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κέλσιου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ο Mr. Euro καλείται να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ»


Ενας γλυκομίλητος αλλά ιδιαίτερης αναγνώρισης οικονομολόγος βρίσκεται από σήμερα στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει το Reuters παρουσιάζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα. Με τους Ελληνες να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες από το να ξεμείνουν από ρευστό και έχοντας απέλπιδα την ανάγκη για έναν νέο υπουργό οικονομικών που θα ηγηθεί των διαπραγματεύσωεν με τους δανειστές, η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών γύρω από το πρόσωπο του 55χρονου Γιάννη Στουρνάρα δεν άργησε πολύ να κλείσει σημειώνει το πρακτορείο.
Και προσθέτει:
Το έργο που έχει μπροστά του απαιτεί ικανότητες ταχυδακτυλουργού. Πρέπει να πιέσει για περισσότερα χρήματα και χρόνο τους ολοένα και πιο δύσπιστους δανειστές την ίδια ώρα που θα είναι αναγκασμένος να κανακεύει τους απρόθυμους ελληνες αξιωματούχους να προωθήσουν αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις.
Ο Στουρνάρας είναι ένας σοβαρός και αξιοσέβαστος άνθρωπος που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές. Μπαίνει όμως σε μια κακή κυβέρνηση, όπου πολλοί παλιομοδίτες και με έφεση στη σπατάλη πολιτικοί, κατέχουν καίριες θέσεις», είναι η γνώμη που κατέθεσε στο διεθνές πρακτορείο ο Γιάννης Λούλης.
«Θα πρέπει να δώσει μια σκληρή μάχη εναντίον τους. Μπαίνει στη φωλιά του λύκου και δεν θα επιβιώσει εάν δεν έχει την σθεναρή υποστήριξη του πρωθυπουργού».
Καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ενός think-tank με ιδιαίτερη επιρροή, ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρείται φιλελεύθερος οικονομολόγος, και ένθερμος υποστηρικτής των διαρθρωτικών αλλαγών για να ανοίξει η οικονομία και να γίνει πιο ανταγωνιστική –ιδέες που είνα πιθανόν να ευαρεστήσουν τους διεθνε΄ςι δανειστές που έχουν εξοργιστεί με τους αργούς ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων.
Ο Γ. Στουρνάρας υπήρξε μέλος της ομάδας που διαπραγματεύθηκε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ το 2011, ως βασικός οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Αργότερα τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τραπέζης, όπου ξεκίνησε με επιτυχία την σταδιακή πώληση στην Credit Agricole.
Ανθρωποι που έχουν συνεργαστεί στενά τον περιγράφουν σαν ένα γλυκομίλητο οικονομολόγο, άψογα κατηρτισμένο για να αναλάβει αυτό που σήμερα φαίνεται ως η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο...

ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οίκος αξιολόγησης υποβαθμίζει τη Γερμανία εξαιτίας της στάσης της προς την Ελλάδα


O Egan Jones υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε "Α +" από "AA -" και θέτει αρνητικό outlook. Σύμφωνα με το Euro2day sτην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει την αρνητική στάση της κας Μέρκελ και τις επιπτώσεις από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι η Γερμανία ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες ανεξόφλητες οφειλές.
"Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ, με την αντίθεση της στις εκκλήσεις για ευρωομόλογα, το τύπωμα χρήματος και με τις πιέσεις της για δημοσιονομικούς ελέγχους και τη θέση προνομιακού δανειστή του ESM.
Η Γερμανία ενδέχεται να αποτελέσει μειοψηφία έναντι των άλλων μελών της ΕΚΤ και ως εκ τούτου θα έχει μεγαλύτερη μελλοντική έκθεση. Οι επιπτώσεις από μια πιθανή Grexit πρέπει να εξεταστούν.

newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

26 Ιουνίου 2012

Ταξίδια υπουργών μόνο με άδεια Σαμαρά

Επιστολή από την κυβέρνηση σε όλους τους υπουργούς. Πώς θα γίνονται πλέον τα ταξίδια τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν Υπουργοί, Αναπληρωτές και Υφυπουργοί, από τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, τα ταξίδια τους σε Ελλάδα και εξωτερικό θα πραγματοποιούνται πλέον μόνο κατόπιν άδειας.
Την άδεια - συγκατάθεση μάλιστα, από εδώ και στο εξής θα την παρέχει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην επιστολή του ο κ. Μπαλτάκος επισημαίνει ότι δεν είναι "θεσμικώς "έωλη" η προϋπόθεση της πρωθυπουργικής έγκρισης, για τις μεταβάσεις των μελών της κυβέρνησης, σε προορισμούς του εσωτερικού ή του εξωτερικού". Όπως τονίζει, "η συγκατάθεση προβλέπεται στο άρθρο 44 του Προεδρικού Διατάγματος 63/2005".
Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη πως, "σε περιπτώσεις κατά τις οποίες μέλη της κυβέρνησης επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα οφείλουν να ενημερώνουν εκ των προτέρων και την κυβερνητική Γενική Γραμματεία".
Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου στοχεύει στην πλήρη εικόνα και τον έλεγχο που πρέπει να έχει ο πρωθυπουργός. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μένουν ακέφαλα τα Υπουργεία, κάτι που είχε παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Spice Girls ξανά μαζί!

Οι Mel B, Emma Bunton, Geri Halliwell, Victoria Beckham και Mel C συναντήθηκαν στο London’s Renaissance Hotel για την πρώτη παράσταση του μιούζικαλ "Viva Forever", βασισμένο πάνω στα κλασικά τους κομμάτια.

Και μπορεί να μην σχεδιάζουν όλες μαζί την επιστροφή τους στη μουσική, όμως φαίνεται πως τα αγαπημένα κοριτσάκια των 00's έχουν διατηρηθεί πάρα πολύ καλά. Kαι χαμογελούν ευχαριστημένες. ('Ολες ; Ε, όχι και όλες....

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ιτούδης στον πάγκο του ΠΑΟ!



Αλλαγή ρότας 180 μοίρες στο θέμα του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι πράσινοι θα κατευθύνονταν σε μια «άγνωστη» γι’ αυτούς περίπτωση, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά το τελευταίο διήμερο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pamesports.gr στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει ως head coach για την ερχόμενη περίοδο ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η συμφωνία του επί σειρά ετών συνεργάτη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα επιβεβαιωθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου απόψε στο τελικό ραντεβού που θα έχει μαζί του ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Οι λόγοι που οδηγούν τις δυο πλευρές σε συμφωνία είναι οι εξής:

1) Ο Ομπράντοβιτς , όπως όλα δείχνουν, δεν θα εργαστεί πουθενά την προσεχή περίοδο και ως εκ τούτου ο Δημήτρης Ιτούδης καθίσταται αυτομάτως διαθέσιμος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο κύριος Γιαννακόπουλος ,έχοντας εκτιμήσει ιδιαίτερα τη δουλειά του Ιτούδη τον θεωρεί άριστη λύση για τον πάγκο του νέου Παναθηναϊκού. Μάλιστα κατά την πρώτη συνάντησή τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν για το σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν.
2) Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που είχε βολιδοσκοπηθεί απ΄τον Παναθηναϊκό για τη θέση του προπονητή ανακοίνωσε στον κύριο Γιαννακόπουλο την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του ως μπασκετμπωλίστας για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο. Άρα το σενάριο της προπονητικής του πρεμιέρας παίρνει αναβολή. Σημειώνεται ότι και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αγαπούν τον Δημήτρη Ιτούδη τον οποίο θεωρούν έναν από αυτούς μετά την πολύχρονη παρουσία του στον πάγκο της ομάδας δίπλα στον Ομπράντοβιτς.

pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Facewatch ID: Εφαρμογή smartphone για την αναζήτηση υπόπτων



Η εφαρμογή «Facewatch ID» για smartphones θα χρησιμοποιηθεί από την Βρετανική αστυνομία για τον εντοπισμό ταραξιών που είχαν συμμετάσχει στα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί πέρυσι το καλοκαίρι στο Λονδίνο, με αφορμή τον θάνατο ενός νέου άνδρα από πυρά αστυνομικών. Οι αστυνομικές αρχές θα ανεβάσουν 2.800 φωτογραφίες τραβηγμένες κυρίως από κάμερες ασφάλειας (CCTV) με στόχο την καταχώρηση ονομάτων και διευθύνσεων των δραστών από χρήστες που θα κατεβάσουν την εφαρμογή. Ο εκπρόσωπος της Βρετανικής αστυνομίας Μάρκ Ρόουλι, ελπίζει ότι «τα 2/3 των Λονδρέζων που έχουν smartphones θα κατεβάσουν την εφαρμογή και θα μας βοηθήσουν να εξακριβώσουμε την ταυτότητα ανθρώπων που ακόμα αναζητούμε».

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο να μας βοηθήσει να πατάξουμε το έγκλημα και να φέρουμε αυτούς που πρέπει ενώπιον της δικαιοσύνης».

Μαζί με τις φωτογραφίες των ταραξιών, οι αρχές αναμένεται να ανεβάσουν ακόμα 2.000 φωτογραφίες με καταζητούμενους που δεν έχουν σχέση με τις συμπλοκές του περασμένου καλοκαιριού.
skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6 Μήνες Repo(we)rGreece

Tο Repo(we)rGreece είναι μία διεθνής εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά στερεότυπα που επικρατούν για την Ελλάδα και να αποκαταστήσουμε την... αξιοπιστία της στη διεθνή κοινότητα, με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών.

Το Repo(we)rGreece αναζητά και προβάλλει σύγχρονες και εποικοδομητικές αντιλήψεις σε ιστορίες και θέσεις που ξεχωρίζουν και εμπνέουν από τομείς αιχμής που επηρεάζουν την πορεία της χώρας.

Μέσα από ένα σύνθετο πρόγραμμα διεθνούς δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων, αυτές οι ιστορίες γίνονται το πρόσωπο της Ελλάδας που προχωράει, βρίσκει λύσεις, δημιουργεί προοπτικές και ορίζει εκ νέου το στίγμα της.

περισσότεροι από 20.000 υποστηρικτές
7 εκδηλώσεις
115 εμφανίσεις σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ
συνεργάτες κύρους
διεθνείς επαφές
σκέψεις και θέσεις
των αυριανών πρωταγωνιστών

Με δημιουργικότητα, συνέπεια και αφοσίωση και με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από άλλους :

> Εξασφαλίσαμε την υποστήριξη κορυφαίων θεσμικών φορέων όπως μεταξύ άλλων το ΕΒΕΑ, τα διμερή επιμελητήρια Αμερικής, Καναδά, Γαλλίας, Κίνας, Ισραήλ, Γερμανίας, το ΔΙΚΕΜΕΠ και τη Περιφέρεια Κρήτης καθώς και σημαντικών ΜΜΕ όπως η International Herald Tribune, η Καθημερινή, το Βήμα, το Protagon.gr, η ΕΞΠΡΕΣ και η Ναυτεμπορική.

> Προωθήσαμε το Repo(we)rGreece και τα μηνύματά του σε 82 δημοσιέυματα, άρθρα και συνεντεύξεις, 26 μέσα φιλοξένησαν web banners αφιλοκερδώς, ενώ ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ φιλοξένησαν την εκστρατεία σε ειδικά αφιερώματα.

> Διοργανώσαμε κύκλο επαφών σε Washington DC και Νέα Υόρκη με συναντήσεις σε State Department, Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Woodrow Wilson Center, Rand, CHS Harvard, George Washington University, Next Generation Initiative, AHI και την Ελληνική Πρεσβεία.

> Διοργανώσαμε 7 παρουσιάσεις-συζητήσεις με το ΕΒΕΑ και θεσμικούς φορείς της οικονομίας, με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το IST College, το Deree College, το University of Indianapolis, την AIESEC και την Global Lead.

> Σχεδιάσαμε ειδικά προγράμματα που αναζητούν τις σκέψεις και τις ιδέες των “πρωταγωνιστών του αύριο” σε συνεργασία με μαθητές και φοιτητές.

> Σχεδιάσαμε το 100 SEEDS TO SPARK THE CHANGE που αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο στήριξης της εκστρατείας από διεθνείς εταιρείες μέσω δωρεάς καταχωρήσεων από το ήδη υπάρχον media plan τους.

> Διαμορφώσαμε το repowergreece.com σε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα δημόσιας διπλωματίας που περιλαμβάνει ιστορίες και σκέψεις που εμπνέουν και ξεχωρίζουν, εργαλεία προβολής και επιλογές ανέξοδων τρόπων συμμετοχής και υποστήριξης.

Mπείτε τώρα εδώ: www.repowergreece.com και δημιουργήστε μια νέα εικόνα για την χώρα μας

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρέ πες μου για το σεξ



Όταν λέμε «καλοκαιράκι και βραδινό μπανάκι στη θάλασσα» το μυαλό όλων μας πηγαίνει στο πονηρό. Πόσο όμως ακίνδυνο είναι το σεξ μέσα στη θάλασσα και τι θα πρέπει να γνωρίζουμε; Για το θέμα αυτό μίλησε στο metrogreece.gr η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνώνγυναικολόγος-χειρουργός, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα .



«Το σεξ στη θάλασσα ελλοχεύει κινδύνους και ιδιαίτερα για τη γυναίκα αφού υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για μολύνσεις του κόλπου και του τραχήλου», αναφέρει η κ. Ιωαννίδου-Μουζάκα.



«Οι μολύνσεις μπορούν να προκληθούν από βακτηρίδια - μικρόβια - μικροοργανισμούς, που βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά και λόγω της μειωμένης λίπανσης του κόλπου που προέρχεται από την αναστολή των φυσιολογικών κολπικών εκκρίσεων που προκαλούνται από το κρύο νερό και την τροποποίηση του PH του κόλπου. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο κόλπος να είναι λιγότερο υγρός, και να αυξάνει έτσι η πιθανότητα μικροτραυματισμών».



Τέλος, η κ. Ιωαννίδου-Μουζάκα επισήμανε ότι «η χρήση του προφυλακτικού είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, και ιδίως εάν δεν πρόκειται για μόνιμο σύντροφο. Από την άλλη όμως, η χρήση προφυλακτικού δεν είναι πάντα εύκολη μέσα στη θάλασσα, γι' αυτό και αυξάνει ο κίνδυνος των μολύνσεων και των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, που τη στιγμή αυτή είναι μάστιγα της εποχής για τη χώρα μας».



Πηγή: metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαγράφεται ελληνικό χρέος 1,4 εκατ. ευρώ με δωρεά Μαρινάκη

Με δωρεά ύψους 168,5 χιλιάδων ευρώ συνέβαλε ο εφοπλιστής κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στην προσπάθεια επαναγοράς ελληνικών ομολόγων σε χαμηλότερες τιμές με στόχο τη διαγραφή δημοσίου χρέους, η οποία ξεκίνησε από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Greece Debt Free” (GDF). Ο οργανισμός ιδρύθηκε πριν από ένα μήνα από το Σαντορινιό επιχειρηματία Πέτρο Νομικό και έχει σκοπό να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα (τα οποία αντιστοιχούν στο δημόσιο χρέος της χώρας μας) στις χαμηλές τιμές στις οποίες βρίσκονται σήμερα στην ελεύθερη αγορά- και στη συνέχεια να τα ακυρώσει, συμβάλλοντας έτσι μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού Κράτους.

Με τη δωρεά του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία έγινε εκ μέρους της ομάδας, για παράδειγμα, θα εξαγοραστεί και θα διαγραφεί ελληνικό δημόσιο χρέος ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. O κ. Μαρινάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Wall Street Journal η οποία κάλυψε το όλο θέμα, δήλωσε: “Θέλω να δώσω το παράδειγμα και ελπίζω ότι και άλλοι Έλληνες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα λύσουν όλοι μαζί το πρόβλημα”.

Το ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί εκδίδοντας ελληνικά ομόλογα, τα οποία λόγω της κρίσης έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους. Υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί σε κάθε Ελληνα είναι 24.800 ευρώ. Ομως στην ελεύθερη αγορά, οι τιμές των ομολόγων έχουν υποχωρήσει -λόγω της κρίσης- και η η αξία του “κατά κεφαλήν χρέους” έχει πέσει περίπου στα 3.000 ευρώ. Το Greece Debt Free (που σημαίνει “Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος”) έχει στόχο να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για την εξαγορά ελληνικού δημόσιου χρέους “με έκπτωση”.

Τα ποσά θα προέρχονται από δωρεές ιδιωτών ή ακόμα και από παραχώρηση για το σκοπό αυτό μέρους (50%) των κερδών από την πώληση προϊόντων τα οποία θα φέρουν το λογότυπο του μή κερδοσκοπικού οργανισμού.

Εχει δημιουργηθεί μάλιστα ειδική ιστοσελίδα (www.greecedebtfree.org) στην οποία ο κόσμος μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεές ή να ψηφίσει online και να επιλέξει προϊόντα τα οποία θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια φέροντας το λογότυπο του οργανισμού.

Οι διαδικασίες του GDF είναι απολύτως διαφανείς και υπόκεινται στη νομοθεσία της Πολιτείας Delaware των ΗΠΑ. Υπόκεινται στη νομοθεσία Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και έτσι αποκλείεται οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση. Διοικείται από εθελοντές και πατριώτες, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πιο κοντά η Καλαμάτα με την Αθήνα σε λίγες ημέρες

Περίπου μισή ώρα θα είναι πιο σύντομη η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα, με τα εγκαίνια του τμήματος 23 χιλιομέτρων του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα να έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για τον κλάδο προς τον κόμβο της Θουρίας και το οδικό τμήμα από την Τσακώνα προς την Καλαμάτα, συνολικού μήκους 23 χλμ, μέσω του οποίου θα παρακάμπτεται η διέλευση από επικίνδυνες στροφές αλλά και από χωριά.
Με την έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος -μέσω του οποίου η απόσταση Αθήνα-Καλαμάτα θα διαρκεί περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά- θα τεθεί σε λειτουργία ένας ακόμη σταθμός διοδίων στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Μέσα στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται επίσης, να παραδοθεί ο κλάδος Παραδείσια-Τσακώνα.
Ο άξονας, που θα συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση στο πολυτελές θέρετρο Costa Navarino του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία.
Ας σημειωθεί ότι ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» αποτελεί τον μοναδικό από τους μεγάλους οδικούς άξονες (Ιονία Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), όπου οι κατασκευαστικές εργασίες δεν έχουν ανασταλεί λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης.
Η επανεκκίνηση, εξάλλου, των τεσσάρων έργων παραχώρησης, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της νέας ηγεσίας του υπερυπουργείου Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών, θα ενισχύσει το ΑΕΠ με 2,5%.
Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπραξία Μορέας συμμετέχουν οι Άκτωρ (71,67%), J&P-Άβαξ (15%) και η Intrakom συμμετοχών (13,33%).
Δημ.Δελεβέγκος

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αναστενάζουν οι παραλίες

Η Χριστίνα Πάζιου πήρε την απόφαση να αρχίσει τα καλοκαιρινά μπάνια και εμείς πάθαμε... ζημιά Η γνωστή γυμνάστρια έχει κορμί φωτιά και το να την βλέπεις στην παραλία με μικροσκοπικά μπικίνι μόνο την ημέρα μπορεί να σου φτιάξει.

Δείτε την τελευταία εμφάνιση της στην παραλία και θα καταλάβετε...




woop.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζει Μπαρμπαρούση ο Παναθηναϊκός



Την περίπτωση του νεαρού ομογενή επιθετικού από την Νέα Ζηλανδία, Κώστα Μπαρμπαρούση, εξετάζει ο Παναθηναϊκός. Ο 22χρονος στράικερ, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην ρωσική Αλάνια Βλαντικαφκάζ (σ.σ. η μεταγραφή του κόστισε 600.000 ευρώ), έχει προταθεί στους πράσινους εδώ και καιρό και η περίπτωση του εξετάζεται με προσοχή από το τεχνικό επιτελείο του Τριφυλλιού.

Ο Μπαρμπαρούσης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας και θα μπορούσε να έχει δώσει το παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, αλλά την τελευταία στιγμή "κόπηκε" από την τελική επιλογή από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας του.

Είναι γρήγορος, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Πριν την Αλάνια Βλαντικαφκάζ αγωνιζόταν στην Αυστραλία με τη φανέλα της Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, με την οποία κατέκτησε και τον τίτλο πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Εκείνη την χρονιά πέτυχε 12 γκολ και μοίρασε 6 άσιστ σε 33 παιχνίδια.

Όλα αυτά κάνουν την περίπτωση του ενδιαφέρουσα και αυτός είναι κι ο λόγος που στον Παναθηναϊκό την εξετάζουν. Εάν τελικά ανάψει το πράσινο φως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τότε αυτό θα έχει γίνει διότι θα πρόκειται για έναν παίκτη σε νεαρή ηλικία, φθηνό και με καλές προοπτικές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είναι ένας παίκτης που προορίζεται για βασικός ευθύς εξ αρχής.

prasinanea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

21 Ιουνίου 2012

Μαροκινός σκότωσε ομοεθνή του στη Λακωνία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας: Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου, για ανθρωποκτονία ομοεθνή του. Ειδικότερα, χθες (20-6-2012) το βράδυ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εντόπισαν στην περιοχή «Ψαφάκα» Νεάπολης Μονεμβασιάς Λακωνίας, τυλιγμένο με κουβέρτες, πτώμα ανδρός, αγνώστων στοιχείων, το οποίο έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι, τα άκρα και το σώμα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο 26χρονος, χθες (20-6-2012) το πρωί, μετά από επεισόδιο με ομοεθνή του, χρησιμοποιώντας άγνωστο αντικείμενο, τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ στην συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο μετέβη αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Λακωνίας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, βρίσκονται σε εξέλιξη"

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για κλοπή σε βάρος του ΟΣΕ

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή Αμμος Μεσσηνίας, για κλοπή σε βάρος του ΟΣΕ, την Τετάρτη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο συλληφθέντες αφαίρεσαν από υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο φύλαξης υλικού του ΟΣΕ 26 ράγες ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη.
Θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Βραβείο σε μαθήτρια, επειδή δεν έκανε ποτέ κοπάνα

Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη για τα εκπαιδευτικά δεδομένα έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Καράτουλα την περασμένη εβδομάδα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος των Γραπτών Εξετάσεων και η φετινή σχολική χρονιά με εισήγηση του Διευθυντού του Σχολείου κ. Θεοδώρου Κόρδα προς τον Σύλλογο Καθηγητών αποφασίστηκε να τιμηθεί μια μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου που για τρία συνεχή σχολικά έτη δεν είχε καμμία απουσία στα μαθήματα και τις σχολικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Χριστίνα Γαλανοπούλου του Παναγιώτου από το Μουζάκι δεν απουσίασε ούτε μία ώρα από τα μαθήματα από την σχολική χρονιά 2009-2010 ,όταν ήταν στην Α’ τάξη, έως την τελευταία ημέρα φέτος που ήταν στο Σχολείο και θα λάβει Απολυτήριο Γυμνασίου για να συνεχίσει τις Σπουδές της στο Λύκειο. Τρία χρόνια χωρίς μια απουσία ! Κάτι σπάνιο για τα δεδομένα του σύγχρονου Σχολείου.
Για τον σκοπό αυτό ενώπιον όλων των μαθητών του Γυμνασίου ο Διευθυντής κ. Κόρδας της επέδωσε ως Βραβείο σχετικό Συγχαρητήριο έγγραφο με τις υπογραφές όλων των Καθηγητών του Γυμνασίου Καράτουλα με το σκεπτικό , όπως αναγραφόταν στο κείμενο βράβευσης, να είναι αυτό «ένα ελάχιστο δείγμα εκτιμήσεως και ως κίνητρο μιμήσεως από τους άλλους μαθητές του Σχολείου μας».
Σε μια εποχή που οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τον δρόμο της Γνώσης η συνεχής παρουσία της συμμαθήτριάς σας στο Σχολείο είναι για όλους άριστο υπόδειγμα, τόνισε προς του μαθητές ο κύριος Κόρδας.
Πηγή: Ilialive.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστός ο δρόμος Βέροιας-Κοζάνης λόγω κατολίσθησης



Κλειστή παραμένει από το απόγευμα, η Παλαιά Εθνική Οδός (Π.Ε.Ο.) Βέροιας - Κοζάνης, λόγω κατολίσθησης, που σημειώθηκε στο πρώτο χιλιόμετρο του παραπάνω δρόμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Βέροιας, στο συγκεκριμένο σημείο αποκολλήθηκε από το βουνό, όγκος χωμάτων και δένδρα, που έπεσαν πάνω σε διερχόμενο όχημα. Η οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ το όχημα υπέστη υλικές ζημιές.
Στο σημείο της κατολίσθησης επιχειρούν μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να απομακρύνουν τα χώματα από το οδόστρωμα.

newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

20 Ιουνίου 2012

Τεράστια φωτιά στην Ελευσίνα- 28χρονος πυροσβέστης νεκρός



Τραγικό φινάλε για έναν 28χρονο πυροσβέστη που έδινε μάχη με τις φλόγες στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.

Πρόκειται για τον οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.


Εν τω μεταξύ άλλοι τρεις πυροσβέστες -απο τις φωτιές στην Σαλαμίνα και τον Ασπρόπυργο-μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς η πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου από τις 2 το σημέρι εξαπλώνεται συνεχώς και σε διάσπαρτα μέτωπα, ενώ έχει περάσει μέσα από την περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας. Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη φτάσουν οι φλόγες στις αποθήκες με τα πυρομαχικά και τα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά κρίνεται αυξημένης επικινδυνότητας λόγω και των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πάνω από 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς και 77 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από το Θριάσιο.

Εν τω μεταξύ, 38 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον Αγιο Αντώνιο Σαλαμίνας. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό και έχουν προκαλέσει ζημιές στις αυλές πολλών σπιτιών, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καεί και σπίτια στην περιοχή Βασιλικά.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποδόσφαιρο είναι ρε αθεόφοβοι



Έχει κουράσει όλο αυτό το σκηνικό με τη Μέρκελ,όλοι οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο το είδαν ως μια αφορμή να βγάλουν τα απωθημένα τους. Οι διεθνείς μας που διαβάζουν εφημερίδες έχουν αποσυντονιστεί και περισσότερο σκέφτονται αυτές τις παπαριές παρά το αγωνιστικό κομμάτι.
Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα παίζονται μερικά εκατομμύρια ευρώ, εάν πρόκειται για πριμ κι ίσως μερικά δισεκατομμύρια, εάν πρόκειται για στοίχημα. Δεν παίζεται όμως σε καμία περίπτωση η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η εθνική της αξιοπρέπεια και πολύ περισσότερο το χρέος της.
Αν ήταν έτσι το ΔΝΤ θα είχε ποδοσφαιρική ομάδα που θα έπαιρνε μόνιμα το Μουντιάλ κι η εθνική Λουξεμβούργου θα ήταν το φαβορί να πάρει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Στην εθνική Ελβετίας οι καλύτεροι παίκτες της είναι Αλβανοί και Τούρκοι για τον απλούστατο λόγο ένα σοβαρό Ελβετό δεν τον συμφέρει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.
Ξαφνικά ενώ παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του τουρνουά το θέμα, αντί να το περιορίσουμε στο αθλητικό και να περιμένουμε το… θαύμα το αναγάγαμε σε πολιτικό. Αρχίσαμε να τα χώνουμε στη Μέρκελ και στους Γερμανούς κι όταν αυτοί απαντάνε στη πλάκα η σοβαρά μας πιάνει η εθνική μας ευθιξία. Ακόμη και τις γερμανικές πλάκες εμείς τις παίρνουμε στα σοβαρά ενώ ζητάμε από τους Γερμανούς να μην κάνουν το ίδιο.Εντάξει ορισμένες φορές το παρακάνουν αλλά πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο?Άν μας που να πηδήξουμε απ'το μπαλκόνι θα το κάνουμε?Σαν πολλά ρομποτάκια μαζεύτηκαν...
Ζητάμε πολιτικές δηλώσεις από τους παίκτες που δείχνοντας σοβαρότητα επαναλαμβάνουν ότι το ματς είναι ποδοσφαιρικό κι όχι πολιτικό.
Την ίδια ώρα, εάν νικήσουμε τους Γερμανούς θα γεμίσουμε με ρεπορτάζ του στιλ «το έκαψαν οι ομογενείς στις γερμανικές πόλεις» τονίζοντας πόσο εθνικά υπερήφανοι νοιώθουν. Εάν όμως μας νικήσουν οι Αλβανοί θα μανουριάσουμε και θα τους κυνηγάμε σε δρόμους και πλατείες εάν τολμήσουν να πανηγυρίσουν. Θα τους κυνηγάμε με τόση οργή που θα τη ζήλευαν και τα «παλληκάρια» της «Χρυσής Αυγής».
Πάρτε το χαμπάρι. Ο Κατσουράνης παίζει και ο Σβαινστάιγκερ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι.Θέλετε άλλο παράδειγμα; Έβλεπα προχτές στο fb μια σύνθεση που έδειχνε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί διεθνείς δεν είναι Γερμανοί. Ε, και; Επέλεξαν να παίξουν στην εθνική Γερμανίας κι αυτό τους τιμά. Πήγαν στα δύσκολα κι όχι στα… εύκολα.
Κι εδώ παιδιά όπως ο Νίνης, ο Μήτρογλου, ο Χολέμπας αξίζουν περισσότερα μπράβο που επέλεξαν την εθνική Ελλάδος, ενώ μπορούσαν να διαλέξουν κάποια άλλη εθνική. Παίζουν σ’ εμάς συνειδητά. Κι αυτό τους τιμά.
Αφήστε να γίνει το ματσάκι, να το ευχαριστηθούμε, κι αν κερδίσουμε έχει καλώς. Να χαρούμε όχι γιατί νικήσαμε την ομάδα της Μέρκελ, αλλά την ομάδα του Λεβ. Κι αν χάσουμε θα γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι γιατί θα έχουμε χάσει από μια εξαιρετική ομάδα και στη συμμετοχή μας σε αυτό το Euro θα έχει μπει θετικό πρόσημο.Απολαύστε τον αγώνα,είμαι σίγουρος ότι μετά θα μας σέβονται!



Διαβάστε περισσότερα...

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην Καραθώνα Ναυπλίου και γρήγορα έλαβε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά καίει δασική έκταση πλησίον της παραλίας…
της Καραθώνας και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν μάχη να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 14 επανδρωμένα οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
kafeneio-gr.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Χανιά: Επίθεση λαθρομεταναστών σε εισπράκτορα του ΚΤΕΛ!

Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν... Διαδρομές... για το υπόλοιπο της ζωής τους εξασφάλισαν - έστω και προσωρινά - τρεις Αλγερινοι, που χθες το βράδυ (19-06-2012), άρπαξαν από εισπράκτορα του ΚΤΕΛ την τσάντα, που περιείχε εισιτήρια για το λεωφορείο, αξίας ... 10.600 ευρώ!
Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 27 και 26 ετών, έκλεψαν την τσάντα κι αποβιβάστηκαν στον Πλατανιά, ενώ αργότερα αντιλήφθηκε ο εισπράκτορας την κλοπή και ειδοποίησε την αστυνομία.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, κατόπιν ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χανίων και του ΤΑΕ Χανίων εντόπισαν και συνέλαβαν τους αλλοδαπούς.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα εισιτήρια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπάλληλο. Σε βάρος των συλληφθέντων θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθόσον διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Θα γίνει ο Σάρας αντί-Ζοτς;



Οι πράσινοι προσπαθούν να πείσουν τον Σάρας να σταματήσει να παίζει μπάσκετ και να τον προωθήσουν στην θέση του προπονητή, μιας και πρόκειται για πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στις τάξεις του συλλόγου, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Βέβαια, αυτή η προσπάθεια είναι και αρκετά δύσκολη αφού ο ίδιος ο Γιασικεβίτσιους δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα με την ιδέα να σταματήσει το μπάσκετ και επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκός καταφέρει και ψήσει τον Σάρας να αναλάβει την ομάδα σε μία κρίσιμη στροφή της ιστορίας της μετά το διαζύγιο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τότε όλοι θα ρίξουν πολύ τρέξιμο.

Αρχικά, ο Γιασικεβίτσιους πρέπει να ακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής για να μπορέσει να αποκτήσει το απαραίτητο δίπλωμα του πρώτου προπονητή.

Στη συνέχεια πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την διοίκηση έτσι ώστε να δουν τι θα κάνουν με τον σχεδιασμό του "τριφυλλιού" για την επόμενη περίοδο.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

19 Ιουνίου 2012

Κλείδωσε η κυβέρνηση…

Όπως όλα δείχνουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, όπου θα ζητηθεί και από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει τον δικό του ρόλο. Εάν κάτι δεν στραβώσει περίεργα, πράγμα μάλλον απίθανο, αυτή τη φορά δεν είναι καιρός για ανευθυνότητες. Η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μόνο που οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα συμμετέχει μόνο με «περιφερειακά» στελέχη, όπως με αυτά που υποστήριξε την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τέτοιοι είναι πχ. οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο επίσης υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.
Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από διάφορα στελέχη του, ο Κουβέλης αποφεύγει να βάλει πρωτοκλασάτα στελέχη του, για να αποφύγει έντονους κλυδωνισμούς με απρόβλεπτη κατάληξη. Μην ξεχνάτε ότι πάντα παραμονεύει ο λύκος του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα από το ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει και με πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά και με υπηρεσιακούς, όπως ο Γιώργος Ζανιάς και Ναπολέων Μαραβέγιας. Προβλέπεται σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα ανακοινωθεί και η συμφωνία. Θα ζητηθεί στη σύσκεψη αυτή να συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτή θα του ζητηθεί από τον Βενιζέλο και ίσως από τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε μια «εθνική ομάδα» η οποία θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς, αλλά και με γνωστούς πολιτικούς ξένων χωρών. Δηλαδή πέρα από την κυβέρνηση σε προσωπικό επίπεδο να ρίξουν το βάρος τους και οι 4 αρχηγοί στις διαπραγματεύσεις.
Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας πιστεύει ότι ο «φόβος» που αυτός δημιουργεί σε διάφορους ξένους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από τη νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Αυτό σε μεγάλο βαθμό θυμίζει εκείνο το περιβόητο «βυθίσατε το Χόρα» που μετά από αρκετά χρόνια αποκαλύφθηκε μέσα στη Βουλή ότι ήταν συμπαιγνία του Ανδρέα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να πιεστούν οι Τούρκοι και όχι μία φραστική ανεύθυνη πιρουέτα που ξεστόμισε χωρίς να το πολυσκεφτεί ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πεις τώρα να τα άστρα, να και η γλάστρα…


Διαβάστε περισσότερα...

Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο

Φτωχότερο είναι εδώ και λίγες ώρες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Εθνικής Ελλάδος, "έσβησε" στο σπίτι του στην Ουάσινγκτον σε ηλικία 78 ετών, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η κηδεία του θα γίνει στην αμερικανική πρωτεύουσα, αν και υπήρξε η σκέψη η σορός του να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.


Η ζωή του...

Ο Αλκέτας Παναγούλιας γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1934. Το 1949 εντάχθηκε στους μικρούς του Άρη και στο τέλος του 1951, σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερός εξτρέμ, αλλά σύντομα καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, λόγω των σημαντικών προσόντων που διέθετε. Διετέλεσε και αρχηγός του Άρη.

Τη δεκαετία του '50, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με τη φανέλα των "κίτρινων", το 1953 και το 1959, στα οποία συνέβαλε τα μέγιστα. Πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.

Το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε για τις ΗΠΑ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών "Greek American" της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας, παράλληλα, εκεί και τις σπουδές του.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα απο την ελληνοαμερικάνική ομάδα Atlas Soccer Club, με την οποία κατέκτησε το US Open Cup 3 φορές (1967, 1968, 1969).

Το 1972 ανέλαβε βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μπίλυ Μπίγκαμ και το 1973 τον αντικατέστησε, αναλαμβάνοντας πρώτος προπονητής έως το 1981.

Τον Φεβρουάριο του 1975, κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας, παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή. Έβγαλε από το αγωνιστικό αδιέξοδο τους "κιτρινους", οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Σημείωσε τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, που ήταν και η πρώτη διάκριση στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος. Στα τελικά του Euro 1980, οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε τρεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι στα φαβορί του θεσμού, Ολλανδία, Τσεχία και Γερμανία.

Από το 1981 έως το 1983, υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το 1982 και το 1983.

Το διάστημα 1983-1985 ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Το 1984 ήταν προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια, ανέλαβε και πάλι τον Ολυμπιακό και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα το 1987, που έμελε να είναι και το τελευταίο πριν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, καθώς και το Σούπερ Καπ.

Το 1988 κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά στον πάγκο του Άρη. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος. Την σεζον 1989-1990 συνεχίζει στον πάγκο του Άρη, αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε απο την τεχνική ηγεσία μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό (1-1).

Το 1992 ανέλαβε και πάλι την Εθνική Ελλάδος και σημείωσε ξανά μια μεγάλη επιτυχία, οδηγώντας την Εθνική στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.

Τον Απρίλιο του 1999, αναλαμβάνει για τέταρτη φορά τον Άρη και, με έξι σερί νίκες τα τελευταία οκτώ παιχνίδια, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην έκτη θέση και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Ο ίδιος, όμως, δεν θέλησε να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο.

Η αποχώρηση του μεγαλομετόχου του Άρη, Δημήτρη Κοντομηνά και η πώληση των μετοχών στον Γιάννη Ζαχουδάνη στις 12 Ιουλίου 2001 προκάλεσε διοικητική αναταραχή στην ομάδα του Άρη. Το καλοκαίρι του 2002, ο Αλκέτας Παναγούλιας επέστρεψε για να βοηθήσει τον Άρη απο τη θέση του προέδρου, με σύμβουλο τον Λάμπρο Σκόρδα. Συστάθηκε "οικουμενική διοίκηση", με στόχο να μην καταρρεύσει η ΠΑΕ.

Ωστόσο, ο Παναγούλιας διατήρησε για λίγο καιρό το πόστο του προέδρου και αποχώρησε, έχοντας προηγουμένως εκφράσει τις διαφωνίες του σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και της δαπανηρής μεταγραφής του Μαροκινού ποδοσφαιριστή Σαλαχεντίν Μπασίρ, ο οποίος εντάχθηκε στον Άρη με προβλήματα τραυματισμού. Ο Παναγούλιας προτίμησε να αποχωρήσει και να αποστασιοποιηθεί από τα γεγονότα "για το καλό του Άρη", όπως τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα...

Κακά νέα για τους αγρότες

Κατά 5,6% συρρικνώθηκε το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat ενώ αντίθετα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7%. Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία επιβεβαίωσε η Κομισιόν απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργο Παπαστάμκο.



Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η μείωση του γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στο γεγονός ότι ο όγκος της γεωργικής παραγωγής το 2011 παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος (+0.3%), ενώ σημειώθηκε μικρή αύξηση της αξίας της γεωργικής παραγωγής σε πραγματικούς όρους, η οποία οφείλεται στην αύξηση κατά 1% στις τιμές εκροών, και στις αμετάβλητες εισροές γεωργικής εργασίας.



Την ίδια ώρα, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης αυξήθηκε σε πραγματικούς όρους κατά 9%, λόγω της αύξησης κατά 11% στις τιμές, ενώ ο όγκος παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2010. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες αυξήσεις τιμών παρατηρήθηκαν στις ζωοτροφές, την ενέργεια και τα λιπαντικά και τα λιπάσματα.

enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Απελπισία: Τα νοσοκομεία δανείζονται σύριγγες και γάζες από τα διπλανά!



Με… δανεικά «ζουν» τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ελλείψεις σε αναλώσιμα είναι τρομακτικές. Ούτε γάζες δεν έχουν τα περισσότερα, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι αρμόδιοι ενός νοσοκομείου αναγκάστηκαν να δανειστούν σύριγγες και άλλα υλικά από διπλανά νοσοκομεία, ενώ οι προμήθειες είναι στον «αέρα» μετά την άρνηση παρέδρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου να εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα.

Η αποπληρωμή των παραγγελιών δεν έχει γίνει για τα νοσοκομειακά υλικά και για τις ουσίες που έχουν διατεθεί στους ασθενείς και η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική.
Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, την ώρα που το πρόβλημα δεν φαίνεται να επιλύεται σύντομα.

Ως γνωστόν η κατάσταση προέκυψε, έπειτα από μια σειρά αποφάσεων του 4ου τμήματος Ελεγκτικού Συνεδρίου που «μπλόκαρε» την πληρωμή υγειονομικού υλικού (π.χ. βηματοδότες, ηλεκτρόδια κ.λπ.) από τις παρτίδες που είχαν παραγγελθεί «σπαστά» σε μικρότερα ποσά για να αποφευχθεί η διενέργεια διαγωνισμού και να γίνουν απευθείας αναθέσεις.

Η διακίνηση και πρόσβαση των ασθενών σε νοσοκομειακά υλικά και φάρμακα δεν είναι ομαλή και αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην εγκριθούν από τους παρέδρους επόμενες προμήθειες των Νοσοκομείων.

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, κανονικά θα εκτελούνται οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ, που εκδίδονται από 1η Ιουνίου, από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ: «Όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν κανονικά στα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσής τους.

Η ανωτέρω απόφαση ισχύει για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία και για πέντε μέρες μετά τη λήξη της.
Επισημαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εκτελούν χειρόγραφα τις ηλεκτρονικές συνταγές, εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική της εκτέλεση».

Πηγή: Βήμα
Διαβάστε περισσότερα...