12 Ιουλίου 2012

Θρίαμβος: στον τελικό του Euro οι Νέοι μας!

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο: η Εθνική ομάδα Νέων κέρδισε με 2 - 1 την Αγγλία και προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του Euro U-19! Τι και αν είχε να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή, τι και αν έπαιζε από το 45’ με δέκα παίκτες. Η Εθνική μας ομάδα Νέων, έδειξε πόσο ΜΑΓΚΙΚΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ελληνική ψυχή έχει και πήρε μια παληκαρίσια πρόκριση στον τελικό που θα αντιμετωπίσει ή την Γαλλία, ή σε επανάληψη του τελικού του 2007 την Ισπανία.
Το φιλμ του αγώνα​

Αν και οι Άγγλοι φάνηκε να έχουν την υπεροχή, οι Νέοι μας κατάφεραν να κρατήσουν την άμυνα.

Στο 26ο λεπτό ο Σταφυλίδης έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 38’ ο ίδιος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπουγαΐδης σκόραρε με κεφαλιά!

Λίγο πριν την λήξη του α’ ημιχρόνου, ο Καπίνο έκοψε κανονικά τον Αφόμπ, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον Έλληνα γκολκίπερ. Οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Θορπ, αλλά απέκρουσε ο Διούδης.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν ούτε με τον Μπεραϊνό, που έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά ούτε με τον Χολ, που «βρήκε» στον Διούδη.

Στο 56ο λεπτό η Ελλάδα κέρδισε φάουλ μετά από μαρκάρισμα του Έρικ Ντάιερ στον Γιαννιώτα, όμως, ο Τζόνστοουν απέκρουσε την εκτέλεση του Σταφυλίδη.

Η ισοφάριση ήρθε λίγα λεπτά μετά, από τον αμαρκάριστο Αφόμπ, με κεφαλιά.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν τα τέρματά τους, με τον Διούδη να αποκρούει πολλές από τις ευκαιρίες τους, ενώ οι Νέοι μας δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία των αντιπάλων.

Λόγω της ισοπαλίας, ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης έληξε χωρίς εκπλήξεις, ενώ η Ελλάδα έκανε το 2 - 1 με σουτ του Λυκογιάννη στο 107', μετά από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Μπακασέτα και αμυντική αδράνεια.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία (Μπλέικ): Τζόνστον, Ντάιερ, Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο, Χαλ, Αφόμπε, Λάνστραμ

Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου