24 Ιουλίου 2012

"Σβήνουν" μετά το σεξ

Ήρθε επιτέλους και η πολυπόθητη επιστημονική δικαιολογία, γιατί οι άντρες αμέσως μετά το σεξ κοιμούνται αυτόματα... Δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά βιολογικό. Και οι γυναίκες πλέον θα πρέπει να αποδεχθούν πως το σεξ στέλνει τους άντρες κατευθείαν για ύπνο.

Στην προσπάθειά τους να βρουν απάντηση, ερευνητές "διάβασαν" τον ανδρικό εγκέφαλο, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά την σεξουαλική επαφή.

Διαπίστωσαν πως όλος ο εγκεφαλικός κλοιός, το τμήμα δηλαδή που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε όλες τις ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες όπως η μνήμη, η προσοχή, η αντίληψη, η γλώσσα και η συνείδηση, "σβήνουν" κατά τη διάρκεια του οργασμού. Στη συνέχεια, δύο άλλα μέρη, ο φλοιός του προσαγωγίου και η αμυγδαλή στέλνουν το μήνυμα στα υπόλοιπα, να απενεργοποιήσουν κάθε σεξουαλική επιθυμία. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και μια σειρά από άλλες χημικές ουσίες του νευρικού συστήματος.

Να σημειωθεί πως το αντίστοιχο γυναικείο σύστημα δείχνει να λειτουργεί ακατάπαυστα, αφού δεν διανύουν τόσο μεγάλη περίοδο αδράνειας μυός. "Γεγονός που τις κάνει να ζητούν κι άλλο, όταν ο σύντροφός τους έχει πιθανότατα ήδη αποκοιμηθεί", όπως συνοψίζει ο Σερζ Στολερού που συμμετείχε στην έρευνα.



ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου