13 Ιουλίου 2012

Θαύμα! 700 τυφλοί βρήκαν το φως τους!


Ξεκαρδιστικό αλλά και καταγγελτικό είναι το άρθρο του Γιώργου Κολοβάτσιου, το οποίο σατιρίζει τις απλησίαστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα και υπηρεσίες... Κατάνυξη και συγκίνηση επικρατούν στην Ζάκυνθο μετά το θαύμα του μοναχού Παίσιου που με την εμφάνισή του στο νησί του Ιονίου, περισσότεροι από 700 τυφλοί κάτοικοι είδαν το φώς τους, όταν ο Άγιος τους πλησίασε στον ύπνο τους.

Τα νέα όπως είναι φυσικό έχουν μεταδοθεί σε ολόκληρη την χώρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες να προσπαθούν να μεταβούν στο νησί με τους πρώην ανήμπορους τυφλούς κατοίκους οι οποίοι έχουν πλέον σχεδόν αγιοποιηθεί. Μάλιστα οι πρώην τυφλοί σε μια ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συμπολίτες τους, τους νοικιάζουν τα δωμάτια που έχτισαν με τα επιδόματα που έπαιρναν ως τυφλοί, μόνο για 150 ευρώ την βραδιά!

Φήμες κάνουν λόγο για την παρουσία στο νησί τυφλού ταξιτζή από την Χίο, που προσεύχεται εδώ και χρόνια να ξαναβρεί το φως του, ώστε να μπορεί να εργαστεί χωρίς το φωνητικό gps. Λέγεται ότι η πίστη του είναι βαθειά καθώς πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή του είχε δοθεί το πρώτο θεϊκό σημάδι, όταν στο τέλος μιας κούρσας με το ταξί, κάποιος κακός άνθρωπος επιβάτης του έδωσε 5 ευρώ αντί για 50 που ήταν η ταρίφα. Τότε ο τυφλός «είδε» για λίγο, έβρισε τον επιβάτη, πήρε όσα χρήματα έπρεπε και δυστυχώς ξανάπεσε στο βαθύ σκοτάδι.

Υπάρχουν πιστοί που υποστηρίζουν ότι το θαύμα δεν οφείλετε αποκλειστικά στον γέροντα Παίσιο, αλλά και σε κάποιον γιατρό του νησιού. Σε γνωστό οφθαλμίατρο ο οποίος φημίζεται για την βαθειά πίστη του στο Θεό και στο ΠΑΣΟΚ. Όταν εξέταζε τους εν λόγω τυφλούς δεν δεχόταν χρήματα για τον εαυτό του , αλλά παρακαλούσε τους τυφλά πιστούς τυφλούς να δίνουν σε φακελάκια όσα χρήματα νομίζουν για την ανέγερση παράνομων τουριστικών καταλυμάτων στις ακτές του νησιού για μετανοημένους δεξιούς τουρίστες. Ήταν δε τόσο ακριβή η παραμονή σε αυτά που οι δεξιοί τουρίστες «έχαναν κυριολεκτικά το φώς τους» με αποτέλεσμα να ζητούν και εκείνοι την ευλογία του θεραπευτή οφθαλμίατρου. Τότε και σε αυτούς, ο άγιος αυτός άνθρωπος, έδινε ένα υψηλό προνοιακό επίδομα ώστε να μπορούν να πληρώνουν το τίμημα των δωματίων που ο ίδιος με τόσο κόπο έφτιαξε.

Οι αρχές του νησιού γνωρίζοντας το θεάρεστο έργο του ΠΑΣΟΚΟΥ οφθαλμιάτρου, ανακηρύξαν τα γραφεία του κόμματος σε τόπο προσκυνήματος και λατρείας. Το δε κόμμα του ζήτησε να κατέλθει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές , ώστε με την ευλογία που περιβάλλει τον ίδιο και ολόκληρο το νησί να βρεθεί μια λύση, στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εξαιτίας των κακών ξένων συμφερόντων.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου