9 Ιουλίου 2012

Λακωνία: Εξαρθρώθηκε... "ακούραστη" σπείρα - 56 κλοπές σε 7 μήνες!


"Υπερδραστήρια" τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε στη Λακωνία. Δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, ανάμεσα τους και ανήλικοι.. Λαβράκι έβγαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μολάων όταν μετά από έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν σπείρα που είχε ρημάξει την ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς.
Εξιχνιάστηκαν 56 κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων - τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 28, 33, 17 και 16 ετών, μίας 33χρονης ομοεθνούς τους, καθώς και δύο ακόμη συνεργών τους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται σε κλοπές καυσίμων από οχήματα, κλοπές σε σπίτια και κλοπή οχήματος.
Συγκεκριμένα, τα μέλη σε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο του 2011, έκλεβαν καύσιμα από οχήματα, έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν χρήματα, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές, ενώ είχαν κλέψει και ένα μοτοποδήλατο.
Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν ποσότητα καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη) άνω των 1300 λίτρων και το χρηματικό ποσό των 3.530 ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την ανακάλυψη της ταυτότητας και των άλλων μελών, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου